Problémák a videó játékokkal

Az elmúlt évtizedekben nagyon sok minden történt a videójátékiparban. A grafikus megjelenítés fejlődése, az újabbnál újabb konzolok már-már élethű játékokat futtatnak ma, és ez számos pszichológiai gondot is okozhat. Évtizedeken át az online kaszinó volt a mumus a szülők számára, de mára már eljutottunk oda, hogy nem a fogadás és a szerencsejáték a legnagyobb gond, hanem az, hogy a videójátékokban milyen tartalmak helyezhetők el. Két fő kérdés tartozik ebbe a kategóriába, amelyek a következők társadalmi és technológiai tervezési kérdés. A társadalmi kérdés a következőkből áll: a szexualitás, a gyermekek fejlődése, a vallás, és kultúra. A következőkben a társadalmi kérdéseket vizsgáljuk meg.

Társadalmi kérdés

A videojáték-kutatás szakirodalmait olvasva kiderül, hogy az erőszakos videojátékok növelik az agresszivitást. viselkedést, a fiziológiai arousal és az agresszióval kapcsolatos gondolatokat és érzéseket a gyermekek és fiatal felnőttek körében. A videojátékok használata csökkenti a szociális készésgeket és a viselkedést is.

A szexualitás problémája

A szexualitás a videojátékokban olyan téma, amely közös a japán videojátékokban, bár az olyan cégek, mint a Nintendo és a Sony nem jelentetnek meg ilyen témákat. A Cluster’s Revenge ellentmondásos volt a rasszizmusa, valamint a szexualitása miatt. Egy másik példa a Sierra Leisure Suit Larry. Ez egy olyan számítógépes játék, amely népszerű főszereplője megpróbálta, általában sikertelenül, meggyőzni a nőket, hogy hogy szexeljenek vele. A szexualitás kérdése itt az akcióban rejlik, hiszen részleges meztelenséget mutatott be, növekvő grafikai minőségben az évek során.

A gyermekek fejlődésének kérdése

Egyes pszichológusok és szülők úgy vélik, hogy a videójátékok hatására a gyerekek egyedül ülnek a tévészobában vagy a számítógép előtt sok órán keresztül, interakcióba lépve a géppel, ahelyett, hogy a szabadban futkároznának és játszanának. Ahelyett, hogy mozognának és fejlesztenék szopciális készségeiket más gyerekekkel játszva. A másik oldalon úgy vélik, hogy a videojátékok javíthatják a gyermekek szociális interakcióit, mert sok videojáték többszereplős játék, ahol két vagy több játékos szórakozhat ugyanazon a versenyen, küldetésen televízió vagy számítógép képernyőjén. Ez befolyásolhatja a gyermekek iskolai teljesítményét és viselkedését is.

A videojátékok mennyiségének hatása az iskolai teljesítményre

Számos tanulmány negatív összefüggést mutatott ki a videojátékok mennyisége és az iskolai teljesítmény között. Általánosságban a tanulmányok túlnyomó része azt mutatja, hogy van összefüggés a szabadidős videojáték és a jegyek között. Például,azok a középiskolások, akik több időt töltenek videojátékokkal játszanak, vagy akik több pénzt költenek videojátékokra, rosszabb jegyeket kaptak az angol órákon. Egy tanulmány [3] arról számolt be, hogy vannak olyan tanulók, akik jól teljesítettek az iskolában, az otthoni játékának köszönhetően. Ez azon a tényen alapul, hogy a videojátékok adtak nekik némi plusz ismereteket, és gondolkodniuk kell, és meg kell oldaniuk néhány problémákat kell megoldaniuk, hogy megnyerjék a játékot, például a Red Alertet, Tycoon Pizza és Big Fish’s Mystery Case Files Raven. Hearst.

Az erőszakos videojáték-tartalom hatása az agresszióra

Bár a videojátékok célja a szórakoztatás, kihívást jelentenek, és néha tanulságosak is lehetnek, a legtöbb erőszakos tartalmat tartalmaznak. A videojátékok legújabb tartalomelemzése azt mutatja, hogy a játékok 89%-a tartalmaz valamilyen erőszakos tartalmú videót. Az erőszakos játékokkal való játék növeli az agresszív viselkedést, növeli az agresszív kogníciókat, agresszív érzelmeket, növeli a fiziológiai arousalt és csökkenti a proszociális viselkedést.

A vallási kérdés

A videojátékok vallási szempontból is problémát jelentenek és politikai szempontból is. A videojátékokkal kapcsolatos kritikák nagy része a videojátékos közösségen kívülről érkező kritikák vallási forrásokból származik, gyakran hasonló válaszként a játékokkal kapcsolatos állításokra. erőszak, bűnözés, szexualitás, meztelenség, lázadás, materializmus, okkultizmus és a nem túl hízelgő utalások a játékokra. a vallásra való utalások ezekben a játékokban. Az olyan játékok, mint a Breath of Fire II, Final Fantasy Tactics, Tales of Symphonia és Grandia II. olyan vallási témákat tartalmaznak, amelyeket egyesek sértőnek találhatnak.

A kultúra témája

A kultúrának mint fogalomnak számos értelmezése létezik. Míg a különböző akadémikusok eltérnek a pontos részleteket illetően. hogyan értelmezik a kultúrát, általában egyetértenek abban, hogy a kultúra megszerzik és továbbadják, hogy a viselkedést szabályozza, és hogy hogy szabályokat ad arra vonatkozóan, hogyan kell viselkedni. A kultúra erősen formálja azt, ahogyan a világot látjuk, a kultúra már hatással van mind a játékok tervezésének módjára, mind pedig arra, hogy hogyan a tartalmukat hogyan érzékeljük. Például a szülőknek el kell fogadnia azt a tényt, hogy a videojátékok részeivé váltak gyermekeik világává váltak. Az a kérdés, hogy kontrollálni kell-e a gyerekek helyes játékválasztását és az idő ellenőrzését. a játékkal töltött időt. Ami azt illeti, a szülőknek rá kell kényszeríteniük a gyerekeiket, hogy bármilyen fizikai tevékenységet végezzenek, különösen, hogy sportoljanak, hogy biztosítsák az elegendő testmozgást. Ez a helyzet egészen más volt a videójátékok kora előtt, amikor a szülőknek nem kellett irányítaniuk gyermekeik sporttevékenységet, csak ha attól féltek, hogy a gyerekek túlságosan is fáradtak a későbbi tanuláshoz.

Összefoglalva

Tudja mindenki, akinek gyereke van, hogy elkerülhetetlen az, hogy a gyerek végül valamilyen videójátékkal játsszon. Sajnos egyre több olyan szülő van, aki lustaságból vagy butaságból, de már a pici gyerek kezébe is odaadja a tabletet vagy a telefont, hogy játsszon amit akar. Ha a gyerek közösségbe jár, akkor elkerülhetetlen, hogy olyan játékot játsszon, mint a többiek, ami nem biztos, hogy pont neki való. Ki kell emelnünk a szülői felelősséget, mert anélkül bizony nem teljes a kép. Szóval kedves szülők: ne csak vegzáljátok a gyereket, hogy menjen játszani, hanem emeljétek fel a kényelmes hátsótokat és ti is menjetek velük!

Reviews

Related Articles